TY - JOUR ID - 3419 TI - شناسایی استراتژی‌ها و رتبه‌بندی ابزارهای تولید ناب برای دستیابی به تولید در کلاس جهانی با رویکرد تئوری خاکستری فازی JO - نشریه علمی راهبردهای بازرگانی JA - CS LA - fa SN - 2345-220X AU - جلالیون, ندا AU - فارسیجانی, حسن AD - دانشجوی دکتری، گروه مدیریت، دانشکده بین المللی تکنولوژی مالزی-ژاپن، دانشگاه تکنولوژی مالزی (UTM)، کوالالامپور، مالزی AD - دانشیار گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 17 IS - 16 SP - 98 EP - 79 KW - تولید در کلاس جهانی KW - مدیریت در کلاس جهانی KW - استراتژی KW - تئوری سیستم های خاکستری KW - تئوری خاکستری فازی DO - 10.22070/cs.2021.14186.1084 N2 - سازمانهای کلاس جهانی، نسل جدیدی از سازمانها هستند که نتیجه تغییر در دنیای کسب وکار امروزی اند. این پژوهش با هدف بررسی تعامل بین موضوعات سیستم تولید ناب و ساخت کلاس جهانی(WCM)، در دو مرحله انجام شده است. جامعه آماری پژوهش، ۵ شرکت در حوزه صنایع غذایی می باشد که اقداماتی را در راستای تولید در کلاس جهانی شروع کرده اند. در مرحله اول با تجزیه و تحلیل داده های به دست آمـده از پرسشنامه تحقیق به شناسایی ارتیاط بین ایزارهای تولید ناب و ارکان کلاس جهانی با استفاده از تئوری سیستم های خاکستری (GRA) پرداخته می شود که نشان می دهد چگونه آنها به سازمان ها برای رسیدن به سازمانی در کلاس جهانی کمک می کنند. نتایج به دست آمده از این مرحله نشان داد که از ابزارهای تولید ناب، نقشه برداری جریان، کایزن، تعمیر و نگهداری جامع تولید، شش سیگما، کار استاندارد وS5 برای استفاده و پیاده سازی در محیط سازمانی مطرح هستند. در مرحله دوم با استفاده از تئوری خاکستری فازی به شناسایی و رتبه بندی محرکها و موانع اجرای تکنیک های WCM پرداخته شد. با توجه به ضریب رابطه ای خاکستری مهمترین محرک ها عبارتند از: "کاهش هزینه های عملیاتی (بازاریابی و تولید)" و "مسائل جهانی (محیط زیست-بازار)" و برنامه ریزی ضعیف و عدم دانش مهمترین موانع اجرای تولید در کلاس جهانی در بخش تولید هستند. در نهایت بـا توجه به نتایج به دست آمده دو استراتژی تمایز و رهبری در هزینه را جزو اولویت استراتژی ها مطرح و راهکارهای کاربردی در جهت حذف موانع مطرح گردید. UR - https://cs.shahed.ac.ir/article_3419.html L1 - https://cs.shahed.ac.ir/article_3419_b20fb88eb992ed273c347460833155aa.pdf ER -